Splňte si přání o vlastním bydlení

Splňte si přání o vlastním bydlení


Vlastní bydlení je velkým lákadlem zejména z toho důvodu, že byt nebo dům je ve vlastnictví toho kdo si jej koupil. Majitel nemovitosti nemusí platit nájem, což je ta největší výhoda osobního vlastnictví. Mnozí lidé žijící v nájmu mají problém s tím, že majitelé nechtějí předkládat vyúčtování za energie a zvyšují nájemné, jehož výše neodpovídá stavu bytu. I z tohoto hlediska je nejlepší řešení mít vlastní bydlení. Jenže poslední roky je nemožné si ho pořídit z toho co člověk vydělá. Kdyby si někdo chtěl našetřit na dům nebo byt, musel by si odkládat celé výplaty zhruba 20 let. Jenže z čeho bude člověk po celou dobu žít? A právě proto většina lidí volí cestu hypotéky.

peníze bydlení

Díky hypotéce je možné pořídit si byt či dům, aniž by měl člověk miliony na účtě. Dnes se nelze spoléhat na to, že získá hypotéku každý. Je to úvěr a tak je v zájmu banky poskytnout co nejvíce úvěrů, aby měla co největší zisky, ale je kontraproduktivní poskytnout hypotéku každému kdo si o ni řekne. Docházelo k situaci, kdy hypotéku dostali i lidé, kteří ji nezvládali po nějaké době splácet. Aby se tomu banky vyhnuly, začaly zpřísňovat podmínky za kterých je možné hypotéku získat.

Hypotéku je možné získat u banky, ale pro mnoho lidí to není možné, protože mají špatnou platební historii. Banky si prověřují jestli někdo nebyl v exekuci nebo insolvenci a pokud ano, hypotéku nezíská. Pro tyto lidi je možné získat hypotéku jinde, ale každý by si měl sám zodpovědět zda je v jeho případě s exekucemi vhodné o ni žádat.

peníze dolary

Nebankovní americká hypotéka https://www.americka-nebankovni-hypoteka.cz/ je další možnost jak získat peníze na financování vlastního bydlení. Získat ji lze u nebankovní společnosti a taková hypotéka má většinou daleko vyšší úroky než ta od banky. Pokud ale u banky hypotéku nezískáte, je otázka zda je ideální o ni žádat jinde, protože banka moc dobře ví proč vám ji neposkytla.